här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

torsdag 8 augusti 2013

Dags att sätta sig nya träningsmål kanske?

Semestern är över för de flesta av oss. Och för vissa ska kilon av sommarkos jobbas bort, för andra så ska bara pilens riktning fortsätta att peka mot målet, utan undantag. Någon ska förbättra status i några muskler nu när fiskandet under semestern nu på nytt blivit ersatt av statisk PC-arbete. Tidspunkten är hur som helst passande för att ta ett friskt avstamp mot nya mål.

Vad ska till for att du ska nå din mål? Hur stor mängd av mentala förberedelser tillåter du dig själv?

Här är du nu X -------------------------------------------------------------------------------------> Du ska hit, hur går du fram? Och vad ska till för att............

1. Hur konkret är ditt mål? Mätbart? Det måste det vara.
2. Hur attraktivt är det? Väljer du det bort vid första minsta hinder?
3. Personligt. Vem ska nå målet? Det ska du...ingen annan gör det för dig.

Om det sedan ger andra positiva effekter om du når ditt mål, så är det bara positivt. Påverkar det andra i din omgivning, så borde det väl också vara en drivkraft. Tid då? När ska du nå ditt mål? Kanske är det smart att sätta upp några delmål?

Så nu är det bara att sätta sig ned och göra grundarbetet. Utan en systematisk tillnärmning ligger du dåligt till, Och kom ihåg, ordet "men" är för de som inte vill nå sina mål. Själv tillåter jag inga men, ej heller några utryck som säger:
- Det är svårt......
- Det går inte.....

Försök att använda ett positivt språk när du snackar med dig själv. För snackar med dig själv gör du hela tiden. Fast det är väl smartast att hålla det för dig själv när du går på gatan.........

En bild som inspirerar mig till stordåd mellan Rena och Lillehammer i mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar