här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

måndag 27 maj 2013

En ny start....

Du såg kanske programmet på TV Norge? Kraftigt överviktiga män och kvinnor som följdes upp genom ett helt år medan kilona rasade av (på de flesta) och de tillägnade sig både bättre livskvalite och i några tilfällen räddade livet på sig själv.

Rörande ibland, vacker, sorgligt och med många solskenshistorier och hopp om ett nytt och bättre liv. På programmets Facebooksida hittar du mer smått och gott om du är nyfiken.

Jag tänkte med detta inlägg avslöja det du kanske inte fick se på TV. Goda källor avslöjade nämligen att samtliga deltagare i programmet inte bara hade Kari Jaquesson som sin mentor. Hon är programledare och har varit programmets ansikte utåt. Och för all del, hon sitter på bra kunskap och säger väldigt mycket bra i programmet. Men låt mig synliggöra några andra viktiga hjälpare dessa tappra hjältar haft i kampen mot sina kilon.

Personliga tränare på olika Elixia-center, runt om i landet. Vi mötte några, men fick inte inblick i omfånget av antal timmar de lagt på träning med PT. 2-3 gånger/vecka har de flesta deltagarna använt PT. Genom hela året de deltog. Elixia har lugnt sagt sponsrat programmet med många norska kronor på personlig träning. Att min arbetsgivare (Elixia) sedan varit så passiva med att synliggöra detta och marknadsföra den insats deras personliga tränare gjort kan man ju fundera över......

NIMI på Ringerike har också gjort en betydlig insats då alla deltagare i programmet fått ett uppehåll där under året som gått (där vi följde dem på TV).

Viktigheten av att ha dessa hjälparna för att förändra vanor och mönster kan inte lyftas fram nog!
Att få möta en personlig tränare 2 gånger (ibland 3), som motiverar, tränar och inspirerar ger otrolig hjälp, och gör det svårt att falla ifrån. På NIMI Ringerike sitter man också på ovärdelig kunskap för att motarbeta sjuklig övervikt.

Nu hoppas man ju bara dessa invidider som deltagit är stolta och sträcker på sig för det de uppnått hittills. Samtidigt måste de nu inse allvaret och det essentiella av att ''keep up the good work''. Annars går det dessvärre bara en väg....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar