här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

söndag 19 september 2010

Mat och matfusk

Hej.

Vi människor borde kanske vara mer kritisk till vad vi stoppar i oss. Vi accepterar massa halvfabrikat och överutvecklade produkter. Manipulerade för att smaka bättre, bli billigare att producera, ha längre hållbarhet och få dig på kroken genom smak- och synsupplevelse. Glutamat och andra E-ämnen tillsätts i vår mat. Har du f.ex tänkt på varför bröd av märket Pågen har så lång hållbarhet? Eller att man får kalla vaniljglass just vaniljglass när det inte innehåller ett gram vanilj?

Eller som de flesta norrmän tror att norska varor såsom Gilde, Toro och Tine är rena, naturliga produkter. Stämmer det?
Vill du veta mer ska jag tipsa om en svensk bok. Den hemlige kocken skriven av Mats-Eric Nilsson, en superintressant bok om du intresserar dig för vad du stoppar i dig. En nätsida har han också. Läs mer här om hur han synliggör jobbar för förändring av dina livsmedel.

I veckan kommer det förresten fler träningsövningar i videoform!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar