här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

söndag 21 april 2013

Vilket lopp springer du?

Hej.

Löpning är hett om dagen, och ''alla'' tränar inför just sin utmaning, eller?
I alla fall är stilarna många, tightsen med eller utan kompression, skorna har riktig, eller ingen dämpning, asfalten är bara och distanserna många.

Att människor rör sig är alltid bra. Jag tänker inte skriva om löpsteknik, intervallträning eller hur skillnaden med förra joggingboomen och vår ökande BMI ger utslag.

Tänkte bara tipsa om roliga lopp i olika former i Osloregionen inom den närmaste framtiden.
Till helgen startar säsongen med cirka 10 000 hoppfulla motionärer i Sentrumsløpet. 10 km på Oslos gator.

Lördag 4:e maj har du som gillar äventyr och att forcera lera, bäckar och myrar chansen. Råskinnet- garanterat lerigt! Speciellt i vår med denna sena vår. Start och mål på Sognsvann.

Vårens vackraste äventyr ringlar sig sedan upp mot Holmenkollåsen helgen efter. Då är det stafett, och alla företag med riktigt fokus på motion ställer ett lag på benen. Är du stenhård, springer du hela sträckan (18,7 km) ensam! Var förberedd på att det är lika trångt på växlingarna som vid en Justin Bieberkonsert. Och att alla deltagare fortsätter att trängas på barer och restauranger utöver kvällen.

Vilka andra lopp förtjänar att nämnas? Det vackra Rye-løpet ute på Bygdøy kanske? Relativt platt terräng att springa också på denna vackra halvö.

Grefsenkollen opp förtjänar också att nämnas. Den har jag ju testat tidigare. 25:e maj går den av stapelen. Utsikten på toppen är magnifik!

Sedan kan vi ju runda av med ett annat lopp på en halvö. 29:e maj går Fornebuløpet i området runt den gamla flygplatsen, som nu blivit park. Så då är kalendern nästan full med lopp?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar