här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

söndag 6 juli 2014

Dags för semester- passa er för.....

Bloggen har förtjänat en uppdatering efter att annat tagit fokus sista dagarna. I gamla dagar när man hade semester så skulle man passa sig för brännmaneter, fästingar, punktering på cykeln, brännässlor, vrickade fötter, trampa glas i foten och andra ''idrottskador''. Upplever du såna risker i din semester?

Nu gäller det mer passa sig för att inte bli solbränd, att vinet inte är för varmt, inte dra på sig muffinmage, hitta ett trådlöst nätverk, bo på ett hotel med ''all inclusive'', och få många ''likes'' på Instagram och Facebook när man visar upp sitt vällyckade semesterliv.

Jag har tänkt att dra på mig mer av det första alternativen och ha en aktiv, men ändå avkopplande semester när jag först kopplar bort jobbet. Jag vill uppmana dig att vara aktiv. Tid har du massvis av! Och kom ihåg, tid är ju egentligen ingenting man har, utan något man tar!
För om du inte kan vara vardagsaktiv nu- så kommer du troligen också misslyckas när vardagen tränger på utöver augusti!

Annars har jag lite lust att skriva några rader om den narcissistiska trenden som sprider sig bland människor som tränar mycket på träningscenter. Det som tidigare var förbehållet fitness-utövare som älskade (och inte kunde få nog av) sin egen spegelbild är nu något var och varannan av mina PT-kollegor, träningsfolk, osäkra tonåringar, nyblivna mammor, och bantande tjejer ägnar sig åt. Men undrar om jag ska låta den hänga lite innan jag formulerar mina tankar?
Kanske ska använda semestern på att tänka på vad dessa självförhärligande individer sänder ut för signaler när de lägger ut bilder av kropp på Facebook, Instagram, Twitter? Som personlig tränare hade jag absolut tänkt en gång till!

Själv har jag ett större intresse av att se hur din rygg fungerar än hur den ser ut. Det bryr mig väldigt lite. Funktionen till den kommer alltid intressera mig mer! Trots att jag tycker att människokroppen är otroligt en flott och vacker skapelse. Vill du följa mer sunda ideal på Instagram, så följer du fitfactory där, eller mig.

God sommar!


Posering vs posering! Vet vad jag föredrar! (P.S bild nr 2 är manipulerad- du kommer aldrig kunna se ut sån hur mycket du än tränar och poserar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar