här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

tisdag 10 december 2013

När julefettet ska bort!

Detta är naturligtvis ingen läsning för dig, för du tränar väl bra genom hela året? Du glömmer väl inte att ta hand om din kropp och själ bara för att du ''måste'' så mycket i julstressen? Julstressen är inte mitt ord. Finns det i ditt ordförråd och är din ursäkt för att inte ta hand om dig själv? Inte? Då kan du sluta läsa nu.....

För dig som (vanligt?) ska starta på nytt med att förbränna mer i januari, så är följande rader tillägnade dig!

Fettförbränningsträning har traditionellt blivit sett som konditionsträning som löpning och cykel. Viktigheten av att träna styrketräning börjar väl så smått få fotfäste, men det kan inte belysas nog. Om målet är att förbränna mest möjligt med fett är styrketräning bättre av flera orsaker. Först för att du under styrketräning både bygger muskler och förbränner fett. Mängden muskelmassa har direkt effekt på viloförbränningen.
Forskning indikerar att styrketräning är en viktig del av viktnedgång. I forskningen ser man att en styrketränande grupp minskar mer i fettprocent och behåller muskelmassa bättre än en konditionstränande grupp. So much for svetteffekten på cyclingtimmen!
Alltså:
 •  Öker muskelmassan och därför också viloförbränningen •  Öker EPOC •  Bränner kalorier •  Positivt for hormonerna
Var ligger du på fettskalan? Inga kommentarer:

Skicka en kommentar