här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

lördag 28 december 2013

Lägga grunderna inför nyårslöftet?

Julen är över och du kanske fick en träningsdagbok i paketet under granen? Eller nya smala  längdskidor, snygga träningskläder, några timmar med personlig träning eller något annat som du verkligen behövde i denna tid av (smaklöst) överflöd.

Om få dagar ska det nya året inledas och du kanske ska lova något? Vill du vara en av de få som når ditt nyårslöfte och inte faller ut efter två veckor? Eftersom vi är i en stor biblisk högtid kan jag erbjuda dig rollen som din herde.
- Come along, sheep!

Här är några råd:


* Det är skillnad på något man önskar och något man verkligen vill! (Jag önskar mig en Tesla, men då måste jag få den, råd har jag inte, och är inte villig att jobba för den bilen).

* Gör en plan! Tråkigt kan det låta men gör en plan och håll den!

* Skaffa dig några resurspersoner runt dig. Har du personer som hindrar dig? Få de till att bli resurser eller droppa dem!

* Ge dig själv en belöning. Men den får vänta till du når ditt mål. Ska du sluta röka så bör inte den belöningen ligga i februari utan längre fram när du verkligen har slutat!

* Ge dig själv en mentor,eller helt enkelt någon att prata med.

* Prioritera riktigt. Vill du något så är det alltid det viktigaste på din lista! Om du vill träna 3 gånger/vecka under 2014, så kanske du inte ska anmäla dig till bakkurs på kvällarna eller jobba konstant övertid hela tiden?

Mitt löfte, frågar du? Jag har inga. Nyårslöften är för amatörer som behöver ett nytt år för att sätta sig nya mål. På samma sätt som att gymmen svämmar över av träningsiver varje måndag, då vissa startar med en ny giv!

Något som dock är trevligt när man ska nå sitt löfte är all erfarenhet och kunskap man plockar upp på vägen dit. Så även om jag slaktar nyårslöften i raderna ovanför ber jag dig ta chansen att göra en förändring under 2014! Karin Boye vägleder dig:

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar