här delar jag tankar, förmedlar nyheter och ger dig tips, råd och inblick i min jobb som personlig tränare

tisdag 28 juni 2011

Sommarens träningsplan


Sommar blir fort ferie och lata dagar. Jag tycker istället du ska ge din kropp och själ en chans att verkligen prioritera den och hålla igång/starta upp träningen. Det är ju nu du inte kan skylla på ''tidsklämman''.

Så här följer mina generella råd till en sund, aktiv ferie. Ett enkelt träningsprogram som man kan starta dagen med i ferien. Utomhus! Hitta en grön lunga, skön park eller bergstopp.

Uppvärmning: 15 min rask gång eller lätt joggning.
Hjälpmedel: Trädstock, ryggsäck, ev. gummiband, egen kropp:)


Övningarna under utföres som god gammeldags cirkelträning.

1. Gående utfall
Här tar du hjälp av en trästock från skogen eller en ryggsäck med lite tyngd i. Långa steg- och motstå att fall in med knärna. 3 sets på alla övningar- til utmattning.

2. Renegade row+ push ups
Skippa vikterna om du inte har några, och kom ihåg, tight core! Övning för övre del av ryggen, bröstmuskelerna och en fantastisk magträning. Lyft motsatt ben om du vill pusha dig lite mer när du gör roddrörelsen.

3. Kalinka.
Framsidan av låret- Stå mot en vägg, 90 graders böjning i knäleden och sträck ut 1 ben i taget, lugnt och fint. Har dessvärre ingen bild här. Viktigt att du känner att du får en muskelspänning i benet som sträcks ut (Quadriceps).

4. Dips på bänk
Triceps- muskeln som sträcker armen som tränas.

5. Omvänd flies
Med gummiband/läskflaskor fyllda med sten eller hantlar.
Rotation av axeln bakåt, som tränar viktiga muskler för kontorsråttor (och andra).
Gör du den med vikter intar du en mer framåtlutad position. Se här.

Avslutning med 3 runder med complexes. 20 sek i push-ups- 20 sek höga knälyft- 20 sek sprintsteg. Vila 30 sekunder, upprepa! Målet med dessa tre runder är att få upp pulsen, så välj andra övningar om du har problem med en.Varva ner, stretcha gärna ut korta muskler, njut dagen.

God sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar